Voedingsadvies, gezond afvallen en meer energie

Gezond eten.

Gezond eten, belangrijk voor je actieve leven en zorg voor voldoende energieJe leeft tegenwoordig een druk leven: Je werkt, neemt de stress van de dag mee naar huis en willen ook de kostbare tijd die overblijft verdelen over hobby’s, vrienden en familie. Door dit drukke leven en technologische gemakken van vandaag de dag beweeg je als mens steeds minder of te weinig. We compenseren dit vaak met activiteiten zoals sport, een ontspannende wandelingen of even wat boodschappen halen met de fiets. Als gevolg van ons structurele tijdgebrek wordt er soms voor een snelle maaltijd gekozen omdat we niet de moeite of puf hebben om uitgebreid te gaan koken. Ondertussen willen wel graag gezond eten en de voedingsmiddelen binnen krijgen waar ons lichaam behoefte aan heeft. Je wilt graag gezond en gevarieerd eten, maar wat is dat nou, gezond eten?

Energietekort

Sporter met te weinig energieTijdens fysieke inspanningen zoals bijvoorbeeld sporten is je energiereserve belangrijk om prestatie te kunnen leveren. Dit zie je dan ook terug bij een groot deel van onze klanten. Zij leven een sportief en actief leven, maar toch wil het soms niet lukken om te presteren. Iedereen heeft wel eens een dag dat je minder presteert, maar wat als dit structureel is? Hoe kan het nou dat de ene sporter maar door kan gaan en veel energie heeft terwijl een ander het tempo niet bij kan houden omdat ze “leeg” zijn?

In veel gevallen is dit energietekort het gevolg van een voedingsprobleem. Het lichaam heeft te weinig beschikbare energie om te kunnen presteren wanneer het nodig is. Het is bekend dat je beter kan presteren met een goede voedingsbasis. Maar wat is nu goede voeding voor iemand zoals jou met een actief leven? Hoe krijg je meer energie uit je voeding?

Afvallen of de wens om je vetpercentage verlagen

Afvallen en vetpercentage verlagenIs ook een van de veel voorkomende redenen waarvoor klanten voor voedingsadvies bij ons komen. Wellicht is je wens om af te vallen een van de redenen waarom je interesse hebt in deze pagina. Misschien heb je zelf al diverse pogingen ondernomen. Maar wil het maar niet lukken om op jouw ideale streefgewicht te bereiken.

De oorzaak waarom afvallen vaak niet wil lukken is een onbalans van je energiebehoefte en energie inname i.c.m. een verkeerd voedingspatroon. Door de toevoegingen in onze voeding zijn we er vaak niet voldoende van bewust wat we nou precies eten en hoeveel slechte toevoegingen ons voedsel bevat. We eten onbewust producten met een hoog vetgehalte of veel toevoegingen zoals bijvoorbeeld suiker. De hedendaagse levensstijl gaat vaak gepaard met een vorm van energietekort, oververmoeidheid en overgewicht.

Dat er een structureel probleem is, is goed zichtbaar in een bevolkingsonderzoek uit 2017. In dit onderzoek is gekeken naar overgewicht onder de Nederlandse bevolking. De conclusies zijn best heftig. Hieronder enkele conclusies van het onderzoek.

Snel afvallen werkt niet.

De methodes die mensen proberen om gewicht of vetpercentage te verlagen zijn verschillend. Er worden crashdiëten gevolgd om in enkele weken snel af te kunnen vallen. Anderen zoeken tips in bladen of op het internet. Anderen kiezen voor een actiever leven en gaan bewegen. Snel af willen vallen is zeker geen oplossing. Het lichaam moet wennen aan veranderingen. Daarnaast biedt snel afvallen, bijvoorbeeld met een crash dieet of zelfs stoppen met eten, een tijdelijke “oplossing”. Als het normale voedingspatroon weer hervat wordt zit is het oude gewicht er snel weer aan of wordt zelfs hoger omdat het lichaam de voeding gaat opslaan. Je probeert met snel afvallen het gevolg te bestrijden en niet de oorzaak van een te hoog vetpercentage. De reden waarom het niet werkt op de lange termijn.

Gezond afvallen met ons voedingsadvies

De oorzaak van het energietekort en/of niet kunnen afvallen is vaak te zoeken in een vaak onbewuste verkeerde levensstijl. Ons Feelgood-food voedingsadvies pakt het probleem aan bij de oorzaak. Hierdoor ontstaat een langdurig en blijvend effect. Tijdens de eerste sessie van het voedingsadvies analyseren wij samen met jou, jouw eigen voedingspatroon en stemmen we dit af op jouw levensstijl en energiebehoefte. Deze dagelijkse energiebehoefte is het startpunt voor jouw nieuwe levensstijl.

“De Feelgood-food voedingsadvies is géén dieet. Het is een verandering van levensstijl” 

Tijdens de looptijd van de cursus zal je bewust gemaakt worden van wat je eet. Je leert wat voor toevoegingen fabrikanten in hun producten stoppen en welke voeding wel de brandstoffen bevat die ons lichaam nodig heeft. Ons gezamenlijk doel is dan ook om voor jou de persoonlijke balans te vinden. Je energieniveau zal verbeteren en als bijkomend voordeel zal in jouw gewicht en vetpercentage dalen.

Zwemmer levert goede sportprestatiesDe voedingscursus die wij geven is een persoonlijk voedingsadvies programma afgestemd op jouw leven. In 6 weken begeleiden we je met 1 consult per week naar ons gezamenlijk doel: Jou gezond te leren eten op basis van jouw dagelijkse energiebehoefte. Hierdoor is je lichaam in balans. Gevolg is dat je gezond gewicht gaat verliezen en af zult gaan vallen.

Het voedingsadvies wordt door onze cliënten als zeer leerzaam ervaren met langdurige positieve effecten: Betere sportprestaties worden geleverd, onze klanten voelen zich energieker, zien duidelijk een verlaging van hun vetpercentage en gewicht en krijgen met regelmatig complimenten over fysieke en uiterlijke veranderingen. Dit alles bereiken we door jou bewuster en gezonder te leren eten. Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat je honger zult hebben of dingen moet eten die je niet lust. Dit bepaal je zelf!

Jullie voedingsadvies is dus geen dieet?

Gezonde voeding recepten, lekker eten, krijg weer energie.Juist! Tijdens de cursus worden er dan ook geen persoonlijke menu’s voor je samengesteld. Dat doe je namelijk zelf: De kennis die je opdoet tijdens het voedingsadvies ga je zelf in de praktijk toepassen. Tijdens het samenstellen van je maaltijden, het doen van je boodschappen en het koken van jouw maaltijden. Je kunt dus zelf kiezen wat je wilt eten en lekker vindt. Ondanks dat wij geen recepten aan jou voorschrijven vinden wij en onze cursisten het leuk om onderling recepten uit te wisselen. Enkele hiervan vind je op onze recepten pagina terug.
Heb je zelf een gezond recept dat je wil aanbevelen?
Wij horen het graag van je!

Wil je weten hoe we jou kunnen helpen om jouw doelen te bereiken?
Neem gerust contact met ons op of als je een vrijblijvend gesprek wil aanvragen.

Meest gestelde vragen

De cursus wordt gegeven op basis van een cursusboek dat jij krijgt aan de start van de cursus. Het boek wordt door jou tijdens de cursus gebruikt om kennis op te doen en als naslagwerk. Daarnaast zal je het ook gebruiken om jouw resultaten te registreren.

Naast het cursusboek gebruik je diverse gratis apps op je smartphone om je voedingswaarden te registreren. Dit wordt geregistreerd op jouw eigen persoonlijke account.

De cursus bestaat uit 6 consulten die wij samen met jou inplannen tijdens de eerste afspraak. Wij adviseren om ze op wekelijkse basis in te plannen, maar het kan uiteraard een keer voorkomen dat dit niet bij jou uit komt i.v.m. andere verplichtingen. Uiteraard denken wij met je mee waar mogelijk.

Wij zijn actief in de regio van Bergen op zoom. De voedingscursus wordt gegeven op locatie bij onze partner Hangar17 in Hoogerheide. In overleg is het ook mogelijk om de consulten plaats te laten vinden op een andere locatie. Neem contact op voor de mogelijkheden en voorwaarden.

Bezoekadres:
Zandfort 17
4631 RK Hoogerheide