Vijgen kruimel taart

CategorieMoeilijkheidsgraadIntermediate
Serveringen1 Serving
Voorbereidingstijd30 minsBereidingstijd35 minsTotale tijd1 hr 5 mins
Ingrediënten
 70 g speltmeel
 60 g pecannoten, fijn gehakt
 3 eetlepels agavesiroop of honing
 1 snuf kaneel
 1 snuf zout
 60 g havermout
 1 ei
 4 eetlepels halvarine
Vulling
 5 dadels
 15 vijgen
 1 eetlepel limoensap
 1 eetlepel agavesiroop of honing
Materialen
 Keukenmachine
 1 Bakvorm (rechthoekig ca 35 x 11 cm of rond
Voorverwarmen van de oven
1

Verwarm de oven op 180 graden

De taartbodem
2

Meng het smeltmeel, het havermout en de halvarine in een kom

3

Bewaar enkele pecannoten voor de garnering
Voeg het ei, kaneel, zout, honing (of agavesiroop) en de pecannoten toe en roer alles goed door elkaar heen tot een kruimelig deeg

4

Bedek de vorm met 3/4 van het havermout-notenmengsel en druk de bodem goed aan met de bolle kant van een lepel
Zorg ervoor dat ook de randen bedekt zijn

De vulling
5

Maal de vijgen met de dadels, honing (of agavesiroop) en het citroensap tot een puree in een keukenmachine

6

Vul de vorm met de vijgen en verdeel de rest van de deegkruimels er over.
Garneer met een paar pecannoten

Bereiding in de oven
7

Bak de vijgentaart in ca 35 minuten minuten gaar

8

Laat de taart afkoelen voordat je hem aansnijd

Ingredients

Ingrediënten
 70 g speltmeel
 60 g pecannoten, fijn gehakt
 3 eetlepels agavesiroop of honing
 1 snuf kaneel
 1 snuf zout
 60 g havermout
 1 ei
 4 eetlepels halvarine
Vulling
 5 dadels
 15 vijgen
 1 eetlepel limoensap
 1 eetlepel agavesiroop of honing
Materialen
 Keukenmachine
 1 Bakvorm (rechthoekig ca 35 x 11 cm of rond

Directions

Voorverwarmen van de oven
1

Verwarm de oven op 180 graden

De taartbodem
2

Meng het smeltmeel, het havermout en de halvarine in een kom

3

Bewaar enkele pecannoten voor de garnering
Voeg het ei, kaneel, zout, honing (of agavesiroop) en de pecannoten toe en roer alles goed door elkaar heen tot een kruimelig deeg

4

Bedek de vorm met 3/4 van het havermout-notenmengsel en druk de bodem goed aan met de bolle kant van een lepel
Zorg ervoor dat ook de randen bedekt zijn

De vulling
5

Maal de vijgen met de dadels, honing (of agavesiroop) en het citroensap tot een puree in een keukenmachine

6

Vul de vorm met de vijgen en verdeel de rest van de deegkruimels er over.
Garneer met een paar pecannoten

Bereiding in de oven
7

Bak de vijgentaart in ca 35 minuten minuten gaar

8

Laat de taart afkoelen voordat je hem aansnijd

Vijgen kruimel taart