Vijgen kruimel taart
Verwarm de oven op 180 graden
Meng het smeltmeel, het havermout en de halvarine in een kom
Bewaar enkele pecannoten voor de garnering
Voeg het ei, kaneel, zout, honing (of agavesiroop) en de pecannoten toe en roer alles goed door elkaar heen tot een kruimelig deeg
Bedek de vorm met 3/4 van het havermout-notenmengsel en druk de bodem goed aan met de bolle kant van een lepel
Zorg ervoor dat ook de randen bedekt zijn
Maal de vijgen met de dadels, honing (of agavesiroop) en het citroensap tot een puree in een keukenmachine
Vul de vorm met de vijgen en verdeel de rest van de deegkruimels er over.
Garneer met een paar pecannoten
Bak de vijgentaart in ca 35 minuten minuten gaar
Laat de taart afkoelen voordat je hem aansnijd
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven op 180 graden
Meng het smeltmeel, het havermout en de halvarine in een kom
Bewaar enkele pecannoten voor de garnering
Voeg het ei, kaneel, zout, honing (of agavesiroop) en de pecannoten toe en roer alles goed door elkaar heen tot een kruimelig deeg
Bedek de vorm met 3/4 van het havermout-notenmengsel en druk de bodem goed aan met de bolle kant van een lepel
Zorg ervoor dat ook de randen bedekt zijn
Maal de vijgen met de dadels, honing (of agavesiroop) en het citroensap tot een puree in een keukenmachine
Vul de vorm met de vijgen en verdeel de rest van de deegkruimels er over.
Garneer met een paar pecannoten
Bak de vijgentaart in ca 35 minuten minuten gaar
Laat de taart afkoelen voordat je hem aansnijd