Film of documentaire kijken?

Film en documentaire over voeding. Wij kijken er graag een weg in onze vrije tijd. In de loop der jaren zijn er diverse films en documentaires over gemaakt. Vaak worden ze in samenwerkingsverband door regisseurs en doctoren gemaakt. Wij hebben een kleine selectie gemaakt van de films die ons verder aan het denken gezet hebben over de voeding die je in de supermarkt kunt kopen tijdens je dagelijkse boodschappen. De onderwerpen van de films en documentaires zijn divers, zoals de middelen die toegevoegd worden aan ons voedsel of de fysieke impact van verkeerde voeding op ons lichaam.

Zelf nieuwsgierig geworden naar onze favorieten? Hieronder enkele aanraders van ons.

Food matters (2008)

Food Matter onderzoekt hoe ons voedsel onze gezondheid kan helpen of schaden. In de documentaire komen voedingsdeskundigen, natuurgenezers en artsen aan het woord. Zij behandelen onderwerpen zoals biologisch voedsel, voedselveiligheid en raw foodism.

IDMB Rating: 7,7
Wikipedia

Fork over knives (2011)

Forks over Knives is een documentaire die je gezien moet hebben. Sommige documentaires zetten je aan het denken, en dit is er zo een. In deze documentaire wordt een relatie tussen ons voedingspatroon en ziektes en een hoog cholesterolgehalte besproken. De uitkomsten van de onderzoeken van Caldwell B. Esselstyn, Jr., MD en T. Colin Campbell, PhD zijn zeer interessant.

IDMB Rating: 7,8
Wikipedia

Food Inc (2008)

Food Inc. onderzoekt de industriële landbouw en veeteelt in de VS. De conclusie is dat deze ongezonde producten oplevert, schade aanbrengt aan het milieu en onrecht doet aan zowel de dieren als aan de werknemers. Overheidsorganisaties als het “USDA” en de “FDA” zouden de bevolking van de VS hiertegen moeten beschermen. De bevolkingsonderzoeken geven echter een ander beeld. Problemen zoals obesitas nemen alleen maar toe.

IDMB Rating: 7,8
Wikipedia

Supersize me (2004)

Super Size me. Als je deze film nog niet  gezien hebt zou ik hem zeker huren. Dit juweeltje uit 2003 van de filmmaker Morgan Spurlock is een onderzoek naar de schadelijke effecten van fast food. Morgan besluit om onder medisch toezicht zijn hele voedingspatroon om te gooien. Hij gaat 3 maanden leven op fast food van McDonalds. Als de vraag bij de bestelling komt of ze hem moeten “supersizen” verplicht hij zichzelf hier met een “ja” op te antwoorden. De film wordt ook wel aangeduid als een aanklacht tegen de fastfoodindustrie.

IDMB Rating: 7,2
Wikipedia